Veiligheid Adriaan van Bergenstraat

Afgelopen weekend was het weer raak met verschillende geweldsmisdaden in de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Het is niet de eerste keer dat er in deze buurt, aan de rand van het uitgaanscentrum, zich gevallen van geweld of drugs voordoen. Bijzonder vooral omdat op enkele tientallen meters afstand er veel politie op de been is en camera’s een oog in het zeil houden. Je zou denken dat dit een kwaadwillende zou moeten afschrikken. Klaarblijkelijk is dat niet het geval en hebben criminelen rond de Adriaan van Bergenstraat op dit moment vrij spel.

De VVD is daarom blij dat de burgemeester gisteren maatregelen heeft aangekondigd om de veiligheid te verbeteren. Zo komen er onder andere mobiele camera’s te hangen. Dit is mogelijk geworden door een initiatief van VVD raadslid en woordvoerder veiligheid, Rick Zagers.

“We zijn blij dat de burgemeester met de VVD het nut van mobiele camera’s inziet. Hiermee kan de politie op korte termijn snel en effectief ondersteund worden. Het is goed dat dit nu gebeurt in de Adriaan van Bergenstraat want het is vijf voor twaalf”  aldus Zagers.

De VVD Breda zal de situatie in de Adriaan van Bergenstraat nauwlettend in de gaten houden en wij hopen dat de buurtbewoners  door de getroffen maatregelen snel gaan merken dat de buurt vrij is  van drugsdealers en andere criminelen.