VVD Breda wil raddraaiers Valkenberg-verbod geven

BN/De Stem meldde maandag 7 augustus jl. dat bezoekers tijdens de resterende edities van Palm Parkies geen glaswerk of blik meer mogen meenemen naar het Valkenberg. De VVD Breda wil de raddraaiers, die hiervan de oorzaak zijn een Valkenberg-verbod opleggen en stelde hierover vragen aan het college van B&W.

Geacht College,

BN/De Stem meldde maandag 7 augustus jl. dat bezoekers tijdens de resterende edities van Palm Parkies geen glaswerk of blik meer mogen meenemen naar het Valkenberg. Reden: diverse incidenten in de afgelopen weken waarbij bezoekers flessen naar beveiligers hebben gegooid, glasscherven die op de grond liggen, loslopende honden en overmatig gebruik van drugs.

De VVD prijst de organisatoren van Palm Parkies en de manier waarop zij elke keer opnieuw een mooi en veilig feestje weten neer te zetten samen met de duizenden bezoekers die genieten van de muziek. Het is jammer te moeten constateren dat een enkeling het voor zo velen verpest en dat een verantwoord en veilig feestje vraagt om dergelijk ingrijpen van de organisatie.

Dat is volgens de Bredase VVD de wereld op zijn kop. Het is voor ons onvoorstelbaar dat duizenden bezoekers die gewoon met een kleedje en een fles wijn naar het park gaan, zich moeten aanpassen aan personen die het nodig vinden om beveiligers te belagen of te veel drugs te gebruiken. Mensen die flessen gooien horen niet op een kleedje in het park maar gewoon in de politiecel. De Bredase VVD wil daarom dat overlastgevers per direct een  “Valkenberg-verbod” gaan krijgen. Daarom hebben wij de volgende vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders:

1.       Bent u bekend met de maatregelen die de organisatie van Palm Parkies heeft getroffen?

2.       Kunt u aangeven om hoeveel incidenten het gaat en wat voor incidenten dit zijn?

3.       Wat heeft u zelf of de politie inmiddels gedaan om deze incidenten te voorkomen?

4.       Bent u bereid om per direct een “Valkenberg-verbod” af te geven aan de betreffende overlastgevers dan wel nieuwe overlastgevers zo’n verbod op te leggen?

Aangezien het hier nog maar om een paar edities gaat, verneemt de VVD fractie graag vóór de komende editie of een dergelijk verbod mogelijk is.

Met vriendelijke groet,

Sven Planken en Thierry Aartsen