Aktie Koop Lokaal

De VVD staat voor lokaal ondernemerschap. Daarom zet de gemeenteraadsfractie van de VVD op zaterdag 30 september diverse ondernemers in de dorpen en op Winkelcentrum Heksenwiel in het zonnetje als onderdeel van de actie 'Koop Lokaal'.

 De VVD Breda is trots op al die mannen, vrouwen en families die soms al generaties lang een onderneming drijven in onze mooie stad. Lokale ondernemers dragen in belangrijke mate bij aan de levendigheid van dorp en wijk. Of het nu gaat om je dagelijkse boodschappen, de grotere aanschaffen of het halen van een cadeautje of bloemetje. 

Lokale ondernemers maken daarnaast ook de vele evenementen en andere activiteiten mogelijk, van Carnaval tot Kerst, van buurtmarkt tot kermis.

 Waarom de Koop Lokaal-actie? We zien net als ondernemers dat de tijden zijn veranderd. Steeds meer mensen kopen via internet of bij grote winkelketens. Dat zijn ontwikkelingen die we niet tegen kunnen houden. Daarom zetten we in op lokale kracht en op lokaal ondernemerschap. Gewoon door onze boodschappen lokaal te doen. Bij de slager, bij de groenteboer en bij de bakker. Met de Koop Lokaal-actie willen we ondernemers steunen en inwoners oproepen boodschappen te doen in hun eigen buurt.

Diverse leden van de fractie bezoeken komende zaterdag tussen 14.15 uur en 15.00 uur een aantal ondernemers in Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen, Princenhage en op winkelcentrum Heksenwiel. Binnenkort zijn ook ondernemers uit andere wijken en stadsdelen aan de beurt. 

De VVD zet zich al jaren in om de dorpen en wijken levendig te houden. Daarom hebben we de afgelopen periode geld vrijgemaakt om in de pleinen van Prinsenbeek en Teteringen te investeren.  In Prinsenbeek zal begin 2018 een start worden gemaakt met het aanpakken van de Markt. We zien graag dat de volgende coalitie verder gaat met het investeren in dorpen en wijken.