Kandidatenlijst vastgesteld

De VVD Breda heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 21 november haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. De lijst bestaat uit maar liefst 19 kandidaten en is een mix van ervaren krachten en nieuwe gezichten.

Thierry Aartsen is eerder dit jaar al door de leden gekozen als lijsttrekker en voert de lijst dus aan. Huidig wethouder Boaz Adank staat op nummer twee, gevolgd door zittend raadslid Eddie Förster. Eerste vrouw op de lijst en hoogstgeplaatste nieuwkomer is Manon Stevens op nummer vier. Campagneleider Sven Planken en plaatsvervangend raadsvoorzitter Daan Quaars staan op vijf en zes.

Naast de bekende gezichten is er ook een aantal nieuwe kandidaten op de lijst te vinden. Als tweede nieuwkomer staat Daan de Neef op plaats zeven, gevolgd door Kees Braspenning, Marieke Peereboom en Arnoud van Vliet op respectievelijk 12, 13 en 14.

Plaats acht, negen en tien worden bezet door de zittende raadsleden Raymond Kouwenberg, Carla Kranenborg-van Eerd en Rick Zagers. Burgerraadslid August Veenenbos staat op plaats elf. De lijst wordt gecompleteerd door Ton Overeem (15), John Michielsen (16), Quinten Bertens (17), Nell Tromp (18) en Conny van der Horst (19)

Thierry Aartsen is als lijsttrekker heel enthousiast over de kandidaten: “Het is een lijst met een goede mix van ervaring en nieuw talent, jong en oud, man en vrouw en met verschillende achtergronden en kennis. Het is een lijst van en voor inwoners uit Breda en haar dorpen. Met deze club mensen gaan we er de komende periode hard voor knokken om ons mooi Breda de fantastische stad te laten blijven die het nu is, problemen aan te pakken en het beste in de wijken en dorpen naar boven te halen."

De complete kieslijst: 

1. Thierry Aartsen (Boeimeer)

2. Boaz Adank (Ginneken)

3. Eddie Forster (Princenhage)

4. Manon Stevens (Princenhage)

5. Sven Planken (Centrum/Valkenberg)

6. Daan Quaars (Ginneken)

7. Daan de Neef (Centrum)

8. Raymond Kouwenberg (Haagse Beemden)

9. Carla Kranenborg-van Eerd (Prinsenbeek)

10. Rick Zagers (Centrum)

11. August Veenenbos (Zandberg)

12. Kees Braspenning (Overakker)

13. Marieke Peereboom (Ulvenhout)

14. Arnoud van Vliet (Bavel)

15. Ton Overeem (Prinsenbeek)

16. John Michielsen (Centrum)

17. Quinten Bertens (Boeimeer)

18. Nell Tromp (Centrum)

19. Conny van der Horst (Bavel)

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met lijsttrekker Thierry Aartsen (06-30066275).