VVD Breda wil bodycams voor BOA's

De VVD Breda wil, bij monde van woordvoerder Rick Zagers, dat medewerkers Toezicht en Handhaving worden uitgerust met bodycams. Deze kleine camera’s worden zichtbaar op het uniform gedragen en vergroten de veiligheid van zowel de medewerkers als die van Bredanaars

Zagers: ‘Veiligheid staat altijd voorop. En als camera’s helpen om tuig af te schrikken of op te pakken, dan moeten we dat niet nalaten.

De VVD Breda wil er alles aan doen om ons mooi Breda zo veilig mogelijk te maken. Ook voor de medewerkers Toezicht en Handhaving zelf.’

Met de bodycams wordt het de BOA’s mogelijk gemaakt om bedreigende of onoverzichtelijke situaties in beeld te brengen. Daarnaast hebben de duidelijk zichtbare camera’s een afschrikkend effect voor belagers.

Zagers: ‘Je hebt je gewoon te gedragen. Als je het in je hoofd haalt om een medewerker Toezicht en Handhaving te belagen, mag je er van de VVD op rekenen dat je zelf wordt aangepakt. Daarnaast bieden bodycams de mogelijkheid om chaotische situaties nauwkeuriger te ontwarren. Dat helpt weer bij het oplossen van conflicten.

De VVD denkt niet licht over veiligheid dus alles wat onze BOA’s helpt om hun werk goed te doen, is welkom.’ Daarnaast is het belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de privacy en beelden niet zomaar door iedereen kunnen worden bekeken. Op die manier is zowel de privacy geborgd als dat de veiligheid in Breda omhoog moet, aldus Zagers.

19 december 2017