Vragen aan het college over promotie hotelovernachtingen tijdens Eurovisie Songfestival 2020

Nederland is in 2020 het aangewezen gastland voor de 65e editie van het Eurovisie Songfestival, nadat Duncan Laurence namens ons land de overwinning binnenhaalde op het Songfestival 2019 in Israël. De organisatie heeft voor Rotterdam Ahoy gekozen als locatie voor het evenement. Zodra de locatie bekend werd gemaakt, waren alle hotelkamers in Rotterdam en directe omgeving binnen enkele dagen volgeboekt. Daarnaast variëren de prijzen in deze periode gemiddeld tussen de 200 en ruim 1.000 euro per nacht. Dat is aanzienlijk hoger dan in andere weken. Aangezien Breda – zeker voor buitenlandse begrippen – op een steenworp afstand van Rotterdam ligt, ziet de VVD Breda hierin een uitgelezen kans om Breda op de kaart te zetten door (buitenlandse) Eurovisiefans te verleiden om in de periode van 12 t/m 16 mei 2020 een overnachting in Breda te boeken.

Hotels in Rotterdam volgeboekt tijdens het Eurovisie? Dan een kamer in West-Brabant

Bijna geen hotelkamer meer te krijgen in Haagse regio door Songfestival 

Bovenstaand krantenartikelen roepen bij de VVD Breda de volgende vragen op:

Vraag 1

Bent u bekend met bovenstaand krantenartikelen?

Vraag 2

Ziet u dezelfde kansen voor hotels, bed and breakfasts en andere overnachtingsmogelijkheden (zoals Airbnb) in de gemeente Breda?

Vraag 3

Bent u bereid maximale inzet te plegen om buitenlandse gasten tijdens deze periode te verleiden in Breda te overnachten?

Vraag 4

Bent u bereid in overleg te treden met de gemeente Rotterdam en/of de organisatie van het Eurovisie Songfestival om afspraken te maken over vervoersmogelijkheden van en naar Rotterdam in de periode van 12 t/m 16 mei 2020?

Vraag 5

Bent u bereid zelf – indien nodig - bijvoorbeeld extra pendeldiensten in te zetten tijdens deze periode?

    

Ik kijk uit naar uw antwoorden. Met vriendelijke groet,

Manon Stevens VVD Breda


In onderstaande bijlage ziet u de antwoorden van het College van B&W