Boaz Adank unaniem gekozen tot lijsttrekker

Vanavond hebben de leden van de VVD Breda Boaz Adank (39) unaniem verkozen tot lijsttrekker. In hem zien ze een sterk lokale politicus die de verbinding weet te maken met andere partijen, maar ook een sterk team weet te bouwen van mensen met een groot hart voor Breda, haar wijken en de dorpen. In maart 2022 mogen we weer naar de stembus om een nieuw gemeentebestuur te kiezen. De Bredase VVD is sterk verankerd in de samenleving en gaat de komende periode de lijst verder samenstellen en hun programma ontwikkelen.

© Fotograaf: Ramon Mangold

Ine van Hasselt, voorzitter van het bestuur: “Met Boaz aan het roer ben ik ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de kiezer kunnen krijgen om als grootste partij onze agenda voor de stad en dorpen uit te kunnen voeren. Het kiezen van een lijsttrekker is hiervoor een eerste, maar zeer belangrijke, stap”. 

Boaz Adank laat in een brief aan de leden weten: “We hebben een fantastische stad met bijzondere wijken en dorpen met hierin inspirerende personen en prachtige bedrijven. We mogen ook enorm trots zijn op de resultaten van de afgelopen jaren waar ik een bijdrage aan heb mogen leveren. Denk hierbij aan de politieke stabiliteit van de afgelopen jaren, het terugbrengen van criminaliteit en de tekorten op het sociaal domein, het ontwikkelen van het stationsgebied, het laten groeien van het aantal banen naar 110.000 en het bestrijden van de lokale effecten van Corona op het economisch en sociaal maatschappelijk vlak.

Ik ben pragmatisch van aard, waarbij ik probeer te zoeken naar gemeenschappelijkheden, maar ben ook niet schuw om de scherpte op te zoeken. Naast een heldere analyse ben ik een creatieve denker om te komen tot oplossingen. In het huidige politieke bestel moet je kunnen samenwerken zonder je eigen achterban te verliezen. Communicatie en toegankelijk zijn, is daarbij enorm belangrijk. En dat heb ik in de afgelopen jaren aan den lijve mogen ondervinden en heb daarin veel bij kunnen leren. 

Mijn inzet is om samen met een geweldig team wederom als grootste partij verder te kunnen in een ambitieuze coalitie en zo Breda en haar dorpen de komende vier jaar weer een stuk mooier, toegankelijker, veiliger en leefbaarder te maken. Waarbij ik mijn steentje zal bijdragen om iedereen binnen het team te laten floreren en het beste uit zichzelf te halen.

De komende periode zal in het teken staan van het maken van een sterk en aansprekend programma en het vormen van een fantastische lijst. Hierover later meer. Bekijk de begeleidende video


Noot voor de redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Boaz Adank 06-21263114