Persbericht: Vertrek Greetje Bos en voordacht Carla Kranenborg- van Eerd

Na een periode van bijna 4 jaar meldt wethouder Greetje Bos dat zij benoemd gaat worden tot Raadsheer (en rechter in hoger beroep) aan het Gerechtshof Den Bosch. Als bekend officier van Justitie maakte zij in 2018 de overstap naar de gemeentepolitiek en heeft zich hier de afgelopen jaren vol passie voor ingezet. Als jurist in hart en nieren heeft zij binnen Breda op veel dossiers het verschil weten te maken en maakt nu de overstap naar een andere poot van de trias politica. De VVD fractie heeft na zorgvuldig beraad besloten de ervaren Bredase politica Carla Kranenborg- van Eerd voor te dragen als opvolgster.


Fractievoorzitter Arnoud van Vliet: “Wij zijn enorm trots op deze stap van onze Greetje. Opkomen voor de rechtstaat is een rode lijn in haar levenspad. Ook in haar wethouderschap is dit prominent aanwezig, bijvoorbeeld bij de bestrijding van cybercriminaliteit en ondermijning. Greetje heeft zich als wethouder zeer verdienstelijk gemaakt. De regionale energiestrategie is bijvoorbeeld onder haar voorzitterschap tot stand gekomen. De aanpak van de wijken heeft veel inzet gevraagd. En natuurlijk zat ze bovenop de schatkist van Breda om een solide financieel beleid te voeren. Wij gaan haar enorm missen, om haar inzet, maar vooral om haar innemende persoonlijkheid, humor en aanwezigheid.”.


Lijsttrekker en collega Boaz Adank: “Greetje kwam als verrassing van buiten. Haar scherpe blik en aanpassingsvermogen maakte dat ze makkelijk het wethouderschap zich eigen maakte. Op haar geheel eigen wijze gaf ze inkleuring aan het ambt van wethouder. Het is jammer dat ze ons gaat verlaten, maar ik ben enorm blij dat Nederland er een rechter bij krijgt die midden in de samenleving heeft gestaan. Gelukkig kunnen we het vertrek van Greetje naadloos opvullen met een zeer gedreven en geschikt persoon. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Carla.”.


Carla Kranenborg- van Eerd wordt door de VVD- fractie voorgedragen als haar opvolger. Carla is sinds 2014 raadslid. Het financiële geweten van de fractie en lid van de Auditcommissie. Ze staat midden in de samenleving, is een uitstekende debater en wordt geroemd om haar grondige dossierkennis. Met haar financiële kennis en haar achtergrond bij onder andere Rijkswaterstaat past zij uitstekend bij de portefeuille. Carla Kranenborg- van Eerd: “Ik ben enorm vereerd dat de fractie mij deze kans geeft en zal in deze relatief korte periode, die deze periode nog rest, niet stil kunnen zitten. Er staan nog verschillende inhoudelijke dossiers op de agenda die het verdienen om bestuurlijk aandacht te krijgen.”.


De Bredase VVD