Antwoorden College m.b.t. verkeerssituatie J.F. Kennedylaan.

Een aantal weken geleden stelde de VVD Breda vragen over de vernieuwde verkeerssituatie op de Delpratsingel en de J.F.Kennedylaan. Als gevolg hiervan ervaren ondernemers afnemende bezoekersaantallen in hun winkelstraat en moeten automobilisten behoorlijk omrijden. De VVD Breda vindt dit ongewenst.

Gisteren ontvingen wij van het College van B&W de antwoorden op onze vragen. Deze stellen ons niet gerust. De situatie blijft vooralsnog zoals hij is.

Vanzelfsprekend hebben wij er begrip voor dat de werkzaamheden op de Doornboslaan en bij het station nog niet zijn afgerond. En wij beamen dat nieuwe situaties enige tijd van gewenning nodig hebben.

Wat de VVD Breda betreft had deze nieuwe situatie echter niet gecreƫerd moeten worden, voordat de definitieve inrichting in het gebied gerealiseerd zou zijn.

Wij blijven de situatie monitoren en kijken uit naar de oplevering van de Doornboslaan en het nieuwe station. Wat ons betreft wordt dan kritisch gekeken naar de bereikbaarheid van de stad en naar de verkeersveiligheid.

Carla Kranenborg-van Eerd en Sven Planken

P.S. de volledige vragen en antwoorden van het College vindt u in de bijlage.