Sport voor iedereen

Een nieuwe topsporthal. De VVD Breda wil dat er in de komende periode weer wordt geïnvesteerd in de Bredase binnensport. Dat is goed voor Breda, maar vooral goed voor iedereen die zich steeds verder wil ontwikkelen in sport. Iedere topsporter heeft een thuishaven en Breda is zo’n thuishaven.

De VVD Breda wil iedere sporter, zowel beginnend als beoefend, de ruimte geven. Ook zien we dat sommige sporten een enthousiasmerende werking hebben op mensen, zoals het damesvoetbal. Om die mogelijkheden te bieden, zou een topsporthal niet misstaan in Breda. Het perfecte decor voor binnensport, zowel voor klasjes als kampioenen. Bredase kampioenen.

Meer sportevenementen. Breda is een evenementenstad bij uitstek. Het is niet alleen goed en gezellig voor Bredanaars; de aandacht van buiten voor onze stad zorgt voor goede publiciteit en extra omzet voor onze ondernemers. Kortom: wij willen dat Breda zich ook de komende vier jaar vol blijft inzetten voor het binnenhalen van verschillende grote sportevenementen. Ook moet er meer ruimte komen voor kleinere, lokale sportevenementen. Daarbij moet de organisatie goede ondersteuning krijgen van de gemeente als het gaat om advies en vergunningen.

Een grote opknapbeurt voor zwembad Wolfslaar en recreatieplas de Asterdplas. Het bad en de plas zijn hard toe aan een grote beurt. De VVD Breda wil de komende jaren investeren in zwembad Wolfslaar en de Asterdplas om ze weer van hoogwaardige kwaliteit te laten zijn.

Meer actieve en sportieve kinderen. Onze kinderen verdienen de allerbeste start in het leven. Dat betekent: een goede geestelijke ontwikkeling door middel van onderwijs, maar ook een goede lichamelijke ontwikkeling dankzij sport en aandacht voor gezonde voeding. Om kinderen meer te laten bewegen, willen wij meer speelplaatsen in Breda.

Zero tolerance voor geweld op sportvelden. De VVD Breda verafschuwt geweld en heeft geen enkel begrip voor mensen die hun handen niet thuis kunnen houden. Het komt helaas nog te vaak voor dat agressie leidt tot geweld op het veld of bij sportverenigingen. De VVD Breda wil zich de komende periode hard blijven maken om dit aan te pakken. Dit kan door bijvoorbeeld overtreders niet meer toe te laten op Bredase sportvelden.