Wonen

Meer koopwoningen voor mensen met een normale portemonnee. Er is een schreeuwend tekort aan betaalbare nieuwbouw- en koopwoningen. De VVD Breda wil daarom 2000 koopwoningen en nieuwe wijken. Er moet worden gezocht naar geschikte locaties voor grootschalige nieuwbouwprojecten, zoals het gebied van het CSM-terrein tot aan Terheijden.

Behoud van de eigen identiteit van Breda en de dorpen Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout en Bavel. De VVD Breda koestert de eigenheid van de dorpen. We vinden het ook logisch dat zowel jongeren als ouderen in hun dorp kunnen blijven wonen als hun thuissituatie verandert. Daarom wil dat de VVD Breda wordt gebouwd waar behoefte aan is, zoals starters-, gezins- en aanleunwoningen.

Gezellige pleinen. Of je nu in de stad, in de dorpen of in de wijken woont; een plein in de buurt zorgt voor gezelligheid en is vaak het kloppend hart van jouw wijk. De VVD Breda wil daarom dat alle pleinen zijn voorzien van mooi groen en water alsook goede voorzieningen. Een mooi en levendig plein is een aanwinst voor iedere buurt.

Schone straten, wijken en dorpen. Wij willen samen met de gemeente en de Bredanaars ervoor zorgen dat iedere wijk schoon en opgeruimd is. Hierbij is het van belang dat gedumpt (grof)vuil tijdig wordt gemeld en opgeruimd, maar ook dat we zelf af en toe de bezem in de hand nemen om de straat voor ons huis schoon te houden.