Drugsoverlast

Goede voorlichting over alcohol en softdrugs. De VVD Breda veroordeelt niemand voor zijn of haar verzetje. Een drankje in de kroeg of een jointje in de coffeeshop: we vinden het geen probleem zolang het geen overlast met zich meebrengt.

De VVD Breda vindt tegelijkertijd dat er goede voorlichting moet zijn zodat verslaving en ernstige gezondheidsschade tegengegaan kan worden. Zo ontspannen als wij tegen de genotsmiddelen zelf aankijken, zo streng willen wij toezien op preventie en goede voorlichting over de schadelijke effecten. Daarom wil de VVD Breda dat de gemeente intensief samenwerkt met ondernemers en de gezondheidsdiensten om ellende voor te zijn en te bestrijden.

Het toestaan van pillen testen op Bredase festivals. De realiteit is dat op festivals pillen worden geslikt. Uiteraard zijn harddrugs strafbaar en moeten we dat hard bestrijden. Maar als mensen dan toch pillen slikken, willen we niet dat ze er dood aan gaan. Om ervoor te zorgen dat er geen giftige pillen worden geslikt, wil de VVD Breda dat pillen op festivals kunnen worden getest. Mocht er sprake zijn van slechte, of zelfs dodelijke, pillen, eisen we dat de dealer bekend wordt gemaakt aan de politie. Op die manier kunnen we de drugscriminaliteit gericht bestrijden. Uiteraard pleit de VVD Breda ook voor goede voorlichting door scholen en huisartsen over het gebruik van pillen.

Drugsoverlast tegengaan. We willen geen drugsoverlast in ons mooi Breda. Helaas is dit nog wel het geval en is er sprake van een waterbedeffect waarbij een weggedrukt probleem op een andere plek weer de kop opsteekt. Wij vinden dat hierbij naar een stabiele en langdurige oplossing moet worden gezocht zoals gebiedsverboden voor drugsrunners en dealers en meer handhavers op bepaalde plekken. Daarnaast willen we criminelen en dealers dwarsbomen door notoire overlastgevers op de huid te zitten.