Minder files en voldoende fietsenstallingen

Ruim baan voor de auto in Breda. Wij snappen heel goed dat je je auto gebruikt voor je werk of om je kinderen naar school te brengen. Daarom willen we dat jij je snel en veilig van a naar b kan verplaatsen.

Daarom zet de VVD Breda vol in op betere doorstroming en minder files. Slimme verkeersinnovaties helpen hierbij. De VVD Breda houdt daarom een scherp oog voor toekomstige ontwikkelingen om files te verminderen en de doorstroming te verbeteren.

Investeren in rondwegen en snelwegen rondom Breda. De VVD wil dat Breda de portemonnee trekt om ervoor te zorgen dat je niet meer vast komt te staan op de noordelijke en zuidelijke rondweg. In de

toekomst willen we dat de volledige noordelijke rondweg ongelijkvloers wordt, dus zonder stoplichten en met tunnels. Daarnaast blijven we knokken in Den Bosch en Den Haag voor de verbreding van de A27, de A58, de A59 en de A16: de zogeheten Ruit rond Breda.

Fietsen

Extra investeren in goed onderhoud en kwaliteitsverbetering van wegen en fietspaden. Ernstige ongelukken door losse stoeptegels moeten echt tot het verleden behoren. En de VVD Breda wil genoeg bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen.